Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Västerås FK P18U

Följ

P18U

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pojkar 11-12 gr 6 Höst Kompisligan

Match

Sala FF P06 Röd

1 - 5
Lärkans sportfält
20 augusti 2017
15:00

Västerås IK P06:1 Gul

Referat

Referat: Sala FF P06 Röd - Västerås IK P06:1 Gul

Idag åkte vi iväg till Sala för att möta deras P06:or på Lärkans Sportfält. Det erbjöds utmärkta förhållanden för fotboll, både väder och fina gräsplaner. Vi spelade på en något större plan än vanligt vilket bara gav våra duktiga killar ännu mer yta att spela riktigt fin fotboll på.

Sala ställde upp med ett gäng riktigt duktiga fotbollsspelare som direkt visade upp ett snabbt och bra passningsspel som initialt skapade press på oss. Vi redde ut detta och kunde efterhand ta mer och mer kontroll över matchen. Inför matchen pratade vi framförallt om rörelse utan boll, att snabbt släppa bollen vidare inom laget och att våga prova spelvändningar i sidled. Våra grabbar genomförde detta alldeles briljant! I princip allt funkade idag. Vi visade upp ett enormt moget försvarsspel från målvakt via backlinjen med understöd av mittfält där vi hela tiden stoppade Salas anfall på tryggt avstånd från vårt mål alternativt tvingade dem ta skott för tidigt eller fortsätta passa runt. Bra brytningar och blockningar stoppade de flesta skottförsöken och de som gick igenom tog vår målvakt hand om.

Genom den trygghet vårt försvarsspel skapade fick hela laget extra självförtroende och vi kunde ofta anfalla med fem man. Genom att alla jobbade med rörelse utan boll och tog sina löpningar skapade vi massor med passningsalternativ som gjorde det mycket svårt för Sala att hänga med. Bra kommunikation inom alla lagdelar gjorde att vi ständigt låg ett steg före motståndarna och fick det som är svårt att se lätt ut. Dagens coacher bugar och bockar inför killarna som lämnade Sala med en välförtjänt 5-1 seger.

En stor eloge också till dagens domare, Hasse 73 år, som styrde matchen med stor pondus vilket uppskattades av både spelare, ledare och publik. Tack också till tillrest publik som bjöds på stor fotbollsunderhållning av våra killar!

/Mattias och Tomas